Вход
Регистрация

Благоприятното разрешаване на случая с българските медици в Либия ще бъде пробив
Публикувана от Редактор на 17/2/2006 19:18:00 (2453 прочита)
България
Благоприятното разрешаване на случая с българските медици в Либия ще бъде пробив в развитието на българо-либийските отношения

Министър-председателят Сергей Станишев разговаря повече от 2 часа на работен обяд с посланиците на арабските държави, акредитирани у нас.

Пред посланиците премиерът Сергей Станишев изтъкна, че България е в традиционно приятелски отношения с арабските страни. Според него студентите, които са учили у нас, както и многобройните български специалисти, работили и работещи в арабските държави са естествен мост между тях. Желанието ни е и за в бъдеще да развиваме взаимноизгодното си сътрудничество с акцент върху развитието на икономическите и търговските контакти, допълни той.

Чети нататък... | 4247 оставащи байтове | Ще коментирате ли?

Още новини от България

Националните цели за развитие на училищното образование и основните мерки за ...
Публикувана от Редактор на 17/2/2006 16:35:00 (2783 прочита)
КултураНационалните цели за развитие на училищното образование и основните мерки за постигането им одобри правителството.

Равен достъп до образование и качествено образование са двете основни цели, заложени в Националната програма за развитие на училищното образование (2006-2015 г.), одобрена от правителството с направените уточнения и допълнения. В документа са формулирани националните цели за развитието на училищното образование и са очертани основните мерки за тяхното постигане. Десет години са достатъчен срок за една такава програма с оглед възможността за поставяне на цели и предоставяне на конкретни мерки за тяхното изпълнение, подчерта министърът на образованието и науката Даниел Вълчев.

Чети нататък... | 3422 оставащи байтове | Ще коментирате ли?


Улеснява се процедурата за издаване на патенти за изобретения.
Публикувана от Редактор на 17/2/2006 16:08:00 (2961 прочита)Правителството прие поправки в Закона за патентите, с които се улеснява процедурата за издаване на патенти за изобретения. Условие за издаването на документа отсега нататък ще е подаването в определения от закона срок на молба за проучване и експертиза на заявеното изобретение. В случаите, когато такава молба не е подадена, заявката за изобретение служебно ще се трансформира в заявка за регистрация на полезен модел, обясни председателят на Патентното ведомство Костадин Манев.

Чети нататък... | 3755 оставащи байтове | Ще коментирате ли?


Министър-председателят Сергей Станишев изпрати поздравителен адрес до Е.Раданова
Публикувана от Редактор на 16/2/2006 20:38:00 (2714 прочита)
Спорт

Министър-председателят Сергей Станишев изпрати поздравителен адрес до Евгения Раданова

Премиерът Сергей Станишев изпрати поздравленията си до сребърната ни медалистка от зимните олимпийски игри в Торино Евгения Раданова.


Поздравявам Ви за високото и заслужено отличие, което увенча положените от Вас усилия. Вашето постижение донесе много радост и гордост на всички българи. С него заслужихте признание за майсторството, волята и решителността, с които за втори път печелите сребърен медал от зимни олимпийски игри, отбелязва Сергей Станишев.

Чети нататък... | 1027 оставащи байтове | Ще коментирате ли?


Работна група за законодателни промени, които да ограничат източването на ДДС
Публикувана от Редактор на 27/1/2006 22:00:00 (2600 прочита)
БизнесДо месец съвместна работна група ще направи предложения за законодателни промени, с които да се ограничи източването на ДДС.

До февруари съвместна работна група с представители на Министерството на финансите, МВР, правосъдното министерство, следствието и прокуратурата ще трябва да направи предложения за законодателни промени за ограничаване на процеса на източване на ДДС. Това решение беше взето на редовното заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, председателствано от премиера Сергей Станишев.

Чети нататък... | 2952 оставащи байтове | Ще коментирате ли?
 
Полезно за бизнеса

Бизнеса в категории

Автомобили
Банки, Инвестиции, Финанси, Застраховане
Горива
Други стоки
Електро-домакински уреди
Здраве & Медицина
Имоти & Строителство
Интернет
Компютри & Електроника
Красота & Стил
Култура & Изкуство
Мебели и Обзавеждане
Медии & Реклама
Мода и облекла
Образование & Обучение
Обувки, чанти и аксесоари
Промишленост
Селско стопанство
Спорт
Текстил, платове, прежди
Туризъм & Развлечения
Услуги
Хранителни стоки, вина, алкохол и цигари
Бизнес Календар

<< Септември 2023 >>
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30