Вход
Регистрация
Бизнес : Работна група за законодателни промени, които да ограничат източването на ДДС
Публикувана от Редактор на 27/1/2006 22:00:00 (2600 прочита) News by the same author
БизнесДо месец съвместна работна група ще направи предложения за законодателни промени, с които да се ограничи източването на ДДС.

До февруари съвместна работна група с представители на Министерството на финансите, МВР, правосъдното министерство, следствието и прокуратурата ще трябва да направи предложения за законодателни промени за ограничаване на процеса на източване на ДДС. Това решение беше взето на редовното заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, председателствано от премиера Сергей Станишев.

Освен анализ на работата и проблемите по противодействие на измамите с ДДС и “несъбираемите вземания”, на съвета беше разгледан и годишният доклад на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) за състоянието на националната система за защита на класифицираната информация през 2004 г. ДКСИ и Националната служба “Сигурност” също ще подготвят предложения за законодателни промени, които да гарантират по-голяма ефективност на механизма за предоставяне на разрешения за достъп до класифицирана информация, стана ясно днес.

Участниците в заседанието са взели решение за предприемане на незабавни мерки за ограничаване на престъпността в Интернет. Ангажимент до края на март да предложи необходимите законодателни промени ще има специална работна група, оглавявана от секретаря на Съвета по сигурността Петко Сертов. Престъпленията в кибер пространството представляват нарастващ риск и предизвикателство за целия Европейски съюз, подчерта премиерът Сергей Станишев. Той беше категоричен, че правителството има решимостта да се справи с този проблем, но според него все още има какво да се желае по отношение на взаимодействието и координацията между отделните институции. Министър-председателят заяви, че занапред съветът ще съсредоточи работата си върху възможните конкретни мерки и конкретни решения по всички въпроси, свързани със сигурността на страната ни, а не толкова върху анализите на досегашната дейност и обстановката.

Министър-председателят представи пред журналисти и резултатите от анализа на работата и постигнатите резултати в противодействието на трафика и разпространението на наркотици, трафика на хора, разпространението на фалшиви парични знаци и кредитни карти и контрабандата. Предстои да бъде изготвен обобщен доклад, който ще се съпостави с постигнатото в предишните години и ще бъде предоставен и на европейските ни партньори, каза Сергей Станишев.

Премиерът припомни, че при скорошното си посещение в България заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по правосъдието, свободата и сигурността Франко Фратини е изразил задоволство от дейността на Съвета по сигурността към МС в новия му състав.


*Източник: government.bg[img]

Коментарите са собственост на потребителя, който ги е писал. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.


 
Полезно за бизнеса

Бизнеса в категории

Автомобили
Банки, Инвестиции, Финанси, Застраховане
Горива
Други стоки
Електро-домакински уреди
Здраве & Медицина
Имоти & Строителство
Интернет
Компютри & Електроника
Красота & Стил
Култура & Изкуство
Мебели и Обзавеждане
Медии & Реклама
Мода и облекла
Образование & Обучение
Обувки, чанти и аксесоари
Промишленост
Селско стопанство
Спорт
Текстил, платове, прежди
Туризъм & Развлечения
Услуги
Хранителни стоки, вина, алкохол и цигари
Бизнес Календар

<< Септември 2023 >>
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30