Вход
Регистрация
България : Процедурата по ратификация на Договора за присъединяване на България към ЕС ...
Публикувана от Редактор на 17/2/2006 17:03:00 (2556 прочита) News by the same author
БългарияПроцедурата по ратификация на Договора за присъединяване на България към ЕС в Германия ще започне до средата на април.

По време на работното си посещение в Берлин министърът по европейските въпроси Меглена Кунева получи уверение, че в Германия процедурата по ратификация на Договора за присъединяване на България и Румъния към ЕС ще започне в средата на април. При положителен доклад от страна на Европейската Комисия за България през май се очаква процедурата да завърши през есента.

По време на срещите си в Бундестага и Федералното Канцлерство министър Кунева представи детайлна информация за изпълнението на ангажиментите ни в процеса на присъединяването. Ударение бе поставено на областите, в които е постигнат сериозен напредък като интелектуална собственост, административната част на регионалната политика, ветеринарния контрол и Разплащателната агенция. Министърът по европейските въпроси подчерта желанието на българската страна да даде силни аргументи за положителното развитие на подготовката на страната пред общественото мнение в Германия. От германска страна бе демонстрирана добронамереност и подкрепа за усилията на България по пътя й към пълноправното членство.

В Мюнхен министър Кунева се срещна с много политици от фракцията на ХСС в Ландтага на Бавария. От тяхна страна бе проявен интерес относно хода на съдебната реформа, борбата срещу корупцията, депутатския имунитет, чуждестранните инвестиции, развитието на туризма, опазването на околната среда и насърчаването на предприемачеството.


Източник: Government.bg

Коментарите са собственост на потребителя, който ги е писал. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.


 
Полезно за бизнеса

Бизнеса в категории

Автомобили
Банки, Инвестиции, Финанси, Застраховане
Горива
Други стоки
Електро-домакински уреди
Здраве & Медицина
Имоти & Строителство
Интернет
Компютри & Електроника
Красота & Стил
Култура & Изкуство
Мебели и Обзавеждане
Медии & Реклама
Мода и облекла
Образование & Обучение
Обувки, чанти и аксесоари
Промишленост
Селско стопанство
Спорт
Текстил, платове, прежди
Туризъм & Развлечения
Услуги
Хранителни стоки, вина, алкохол и цигари
Бизнес Календар

<< Декември 2021 >>
П В С Ч П С Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31