Вход
Регистрация

       
България, указател фирми  arrow  Промишленост  arrow  Химическа промишленост

Kатегории, в които ще се публикува профила на фирмата:   Промишленост  arrow  Химическа промишленост
Фирма / организация: Зебра АД
Адрес:  кв. Курило ул. Промишлена 1
Град/с.: Нови Искър 
Област: София - град
Телефонни номера: 02/ 892 31 64   Факс: 02/ 936 08 93

Зебра АД, гр. Нови Искър.
Зебра АД е българска компания, основана през 1929 г. Вече 80 години дружеството е лидер в производството на трапецовидни ремъци, гумени пластини и подови настилки, супереластични и плътни бандажни гуми, каучукови смеси, гумирани валове, противогази и защитни облекла, гумени и гумено-метални изделия.

През 1997 г. е открита процедура за приватизация на ЗЕБРА ЕАД, а на 02.04.1999 г. е подписан Договор за приватизационна продажба на 75% от капитала на Дружеството. Акционери стават 712 настоящи и бивши работници и служители в Зебра АД, които от края на 2003 г. са собственици на 100% от капитала на дружеството.

От 1996 г. Зебра АД и италианската фирма СИЗАС са съакционери в СИЗАС ЗЕБРА Интернешънъл - предприятие за производство на гумени изделия за регулиране на трафика и пътна сигнализация.

> Зебра АД, гр. Нови Искър. Производство, оборудване
Производството е структурирано в три самостоятелни обособени производства на база разположение, произвеждан продукт и технологични връзки. Зебра АД разполага с три смесителни линии, които задоволяват напълно нуждите на предприятието от каучукови смеси, както и със собствени лаборатории, парова централа и ремонтно-механичен цех за производство на инструментална екипировка и нестандартно оборудване.

В Зебра АД се произвеждат каучукови изделия, каучукови смеси, гумирани валове, трапецовидни ремъци, подови настилки, гумени пластини, супереластични и плътни бандажни гуми за кари.
Основните групи изделия, които се произвеждат в Дружеството, са трапецовидни ремъци по лиценз на американската фирма ГЕЙТС, гумени пластини и подови настилки с разнообразни цветове и дизайн, супереластични и плътни бандажни гуми за кари, каучукови смеси с общо и специално предназначение, гумирани валове.

Също така Зебра АД произвежда и защитни облекла, противогази, широка гама гумени и гумено-метални изделия . Противогази и защитни облекла и широка гама гумени и гумено-метални изделия. На голяма част от тази номенклатура Дружеството е единствен производител в България и това е едно от основните му конкурентни предимства.

Продуктова гама
> Каучукови смеси:
- Каучукови смеси с общо предназначение
- Каучукови смеси със специално предназначение

> Гумени пластини със oбщо предназначение:
- На база бутадиенстиренов каучук
- На база естествен каучук

> Гумени пластини със специално предназначение:
- Антивибрационна пластина
- Киселино- и алкалоустойчиви пластини
- Антиабразивна пластина
- Киселинноустойчиви пластини
- Маслоустойчиви пластини
- Маслоустойчиви пластини

> Гумени подови настилки
- Рифелована гумени подови настилки тип ПАРИЧКА
Гумените подови настилки са технически каучукови изделия, предназначени за транспортни средства, обществени и битови сгради. Произвеждат се черни или цветни /изцяло цветни или цветни с черна основа/, с твърдост от 65 до 80 условни единици по Шор А според искането на клиента. Каучуковите подови настилки се произвеждат на база SBR и се характеризират с добра устойчивост на разредени киселини, основи, соли и вода и имат сравнително ниска атмосфероустойчивост.
Според вида на рифела гумираните настилки тип “рифели” и съответната им дебелина биват:
-- Ситен рифел - 3,00 ± 0,40 mm
-- Среден рифел - 3,00 ± 0,40, 4,00 ± 0,40 mm
-- Междинен рифел - 5,00 ± 0,50 mm
-- Едър рифел - 6,00 ± 0,50, 9,00 ± 0,70 mm

- Гумени подови настилки ЗЛИНОЛИТ
Злинолит е твърда, двуцветна, гумена подова настилка с рисунъка имитиращ мраморна повърхност. Основният цвят може да бъде чер, сив, син, червен или кафяв, а допълнителният обикновено е бял. Подходяща е за полагане в сухи, закрити помещения. Независимо от високата си твърдост над 80 усл. единици Шор А, Злинолит не съдържа PVC.
Температурен интервал на ползване от -10 до +70°С.
Устойчива на действието на разредени киселини и основи.
Изтриваемост < 350 мм3
Добри електроизолационни качества -обемно ел. съпротивление>1010Wxcm

- Гумени подови настилки ДИАМАНТ
Двуслойна подова каучукова настилка с лице с отпечатък даващ устойчивост срещу хлъзгане и еластичен, шумопоглъщащ долен слой. Предназначена за употреба в закрити помещения.
Цветове : чер, сив, червен, зелен и син
Устойчива на действието на разредени киселини и основи .
Твърдост, усл. ед. Шор А : 70 ± 5
Изтриваемост < 250 мм3
Износоустойчив „Диамант” /само чер цвят/
Изтриваемост < 150 мм3
Цветните настилки са с добри електроизолационни качества.
Температурен интервал на ползване от -10 до +70°С.

> Еластични спортни настилки
- Eластични гумени блокчета тип Интерлок - Предназначениe за настилане на площадки за игра и спорт. Произведени по традиционна технология, гумените блокчета са еластични и меки. Не са хлъзгави, дори когато са мокри, което намалява значително риска от контузии при падане. Техните шумопоглъщащи и топлоизолационнн свойства създават допълнителен комфорт при ползване. В сравнение с твърдите настилки по-малко натоварват краката при ходене и продължително стоене.
- ЗЕБРАН - Цветна, двуслойна гумена настилка, предназначена за застилане на закрити и открити спортни площадки. Горната повърхност е със специален зърнест релеф, гарантиращ отлично сцепление дори на „мокро”. Долната повърхност е тип шагрен за по-голяма контактна площ за залепване.

> Гумирани тъкани - гумирани тъкани за изработване на облекла, надувни изделия и изделия с техническо предназначение. Съшо така изработва и тъкани на клиент, при уточняване на вида на сместа, дебелината, и предназначението на текстила.

> Трапецовидни ремъци - Типове трапецовидни ремъци:
В зависимост от височината на сечението:
--- тесни сечения
--- класически сечения
В зависимост от приложението:
--- за индустриални предавки
--- за селскостопански предавки

> Плоски ремъци - Предназначени за предаване на въртящ момент (при скорост на въртене не повече от 20 м/сек.) в различни плоско-ремъчни предавки, където монтирането на безконечен ремък е невъзможно или неподходящо.

> Транспортни ленти - произвежда леки, некантовани, гладки гумено-текстилни транспортни ленти за транспортиране на различни видове неабразивни материали в насипно състояние и пакетирани стоки.

> Гумени дискове за тежести - Изработени изцяло от гума - Патентована форма - Лесни за употреба и съхранение на повечето типове екипировка за бодибилдинг - Лесни за поддръжка - Трайни - Не увреждат пода, стелажите и уредите - Редуцират шума при хвърляне на щангата на пода - Еднакъв диаметър на всички дискове независимо от теглото - Монтирана защитна месингова втулка на монтажния отвор - Трайна маркировка съгласно изискванията на клиента - Възможност за производство на цветни дискове чрез оцветяване с еластична износоустойчива боя

> Плътни гуми за кари
- Плътни Бандажни Гуми - Предназначени са за управляеми, двигателни и свободни колела на кари и други транспортни машини и съоръжения, движещи се по твърди и гладки пътища (бетон, асфалт, паваж).
- Плътни Супереластични Гуми - Предназначени са за управляеми и двигателни колела на кари и други транспортни машини и съоръжения за вътрешно-заводски транспорт, работещи там, където вследствие на тежките условия на експлоатация (лоша и замърсена настилка, много високи натоварвания), пневматичните гуми не издържат.

> Гумено-метални изделия -
- Многослойни гумено-метални лагери
- Гумирани валове
- Гумено-метални изделия със специално предназначение

> Буфери - Буферите са предназначени за предпазване на превозните средства и товарните рампи при извършване на товаро-разтоварни работи.

> Средства за индивидуална защита
- Средства за дихателна защита - противогази, филтри
-- Противогази
-- Филтри
- Защитни облекла - леко защитно облекло, ботуш панталон
-- Леко защитно облекло
-- Ботуш панталон
- Електроизолация - гумени електроизолационни килимчета и пътеки
-- Гумени електроизолационни килимчета и пътеки

> Нови продукти и иновации - По зададени от Вас чертежи или техническа спецификация, специалистите на Зебра – АД изготвят желаният от Вас продукт. Ако Вие не разполагате с изработена матрица/пресформа/, предприятието може да Ви изготви такава и с нея да се произвеждат Вашите изделия. При поръчка на пресформа след изработването на детайлите тя може да остане /за сметка на завода/ или след заплащане да стане Ваша собственост.

> Противопожарна тупалка - Противопожарната тупалка е предназначена за гасене на пожари в ниска полска и горска растителност

> Гумени плочи - Гумените плочи са предназначени за технически цели. Размери по БДС ISO 3302 клас М4:

> Ограничител на скоростта - Монтира се в зони с препоръчително преминаване с ниска скорост пред училища и детски градини, болници, на входове на бензиностанции и паркинги, улици и др.


> Зебра АД, гр. Нови Искър. Системи за контрол.
В Зебра АД е внедрена и от края на 2002 г. функционира интегрирана Система за управление на качеството и околната среда, която е необходимост за всяка съвременна фирма с перспективи за развитие на международния пазар. През месец април 2005 година в дружеството е проведен сертификационен одит по системата OHSAS 18001 за здравословни и безопасни условия на труд.

> Зебра АД, гр. Нови Искър. История.
- Зебра АД е основано през 1929 г. като събирателно дружество с основна цел производство на балатуми. Производството на този артикул не се осъществява, но фабриката започва да произвежда различни технически изделия. На 15.07.1932 г. с Решение на Софийски окръжен съд № 137/1932 е регистрирано Акционерно Дружество ЗЕБРА.
- Предприятието е национализирано през декември 1947 г., а през 1991 г. ЗЕБРА е преобразувана в Акционерно дружество. Поемайки търговската дейност в свои ръце, Дружеството започва да се налага първоначално на пазарите на Балканския полуостров и впоследствие разширява позициите си и в Европа.
- През 1997 г. е открита процедура за приватизация на ЗЕБРА ЕАД, а на 02.04.1999 г. е подписан Договор за приватизационна продажба на 75% от капитала на Дружеството. Акционери стават 712 настоящи и бивши работници и служители в Зебра АД, които от края на 2003 г. са собственици на 100% от капитала на дружеството.
- Основните групи изделия, които се произвеждат в Зебра АД, са трапецовидни ремъци, гумени пластини и подови настилки, супереластични и плътни бандажни гуми, каучукови смеси, гумирани валове, противогази и защитни облекла и широка гама гумени и гумено-метални изделия. На голяма част от тази номенклатура Зебра АД е единствен производител в България. Основната част от технологиите за производство на изделията са собствена разработка на специалистите от Зебра АД.
Основните пазари за изделията на Дружеството са държавите от Европейския съюз и САЩ. Износът заема около 60-70% от стойността на реализираната продукция и се запазва тенденцията за неговото увеличаване. Основно конкурентно предимство на Дружеството е развитието на процеса на иновации чрез създаване на нови изделия и разширяване на познатата номенклатура.
- От началото на 2003 г. в Зебра АД е въведена програма за точен контрол на ефективното използване на суровини и материали. В Дружеството са разработени нови рецептурни състави, реконструират се и се въвеждат в експлоатация нови мощности, които водят до снижаване на регламентирания технологичен отпадък. През лятото на 2003 г. започва внедряването на система на мониторинг и контрол на енергийните разходи. Ежедневният контрол на тези разходи за всички производства ще доведе до бързото им оперативно управление и ще служи като база за съставянето на дългосрочна програма за енергийна ефективност.
- През 1996 г. между Зебра АД и италианската фирма СИЗАС е регистрирано съвместно предприятие СИЗАС ЗЕБРА Интернешънъл за производство на гумени знаци за хоризонтална пътна маркировка.

* Химическа промишленост,

Фирмата е добавена на: 19/10/2010   Посещения: 18008   Показвания: 21909  
Редактирай  |  Уведомете за неточност в информацията  |  Изпратете визитката/адреса на Ваш приятел  |  Коментари (0) 
Полезно за бизнеса

Бизнеса в категории

Автомобили
Банки, Инвестиции, Финанси, Застраховане
Горива
Други стоки
Електро-домакински уреди
Здраве & Медицина
Имоти & Строителство
Интернет
Компютри & Електроника
Красота & Стил
Култура & Изкуство
Мебели и Обзавеждане
Медии & Реклама
Мода и облекла
Образование & Обучение
Обувки, чанти и аксесоари
Промишленост
Селско стопанство
Спорт
Текстил, платове, прежди
Туризъм & Развлечения
Услуги
Хранителни стоки, вина, алкохол и цигари
Бизнес Календар

<< Април 2018 >>
П В С Ч П С Н
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Цитат на деня

Да властва човек се научава лесно, но да управлява – трудно.

Гьоте
Времето

Варна


Измерено преди
420 часа 36 минути
ясно
Температура: 24 °C
Усещането е за: 25 °C
Отн. влажност: 61 %
1011 hPa 
Вятърът: западен със скорост 3.1 м/сек

София


Измерено преди
568 часа 6 минути
ясно
Температура: 26 °C
Усещането е за: 27 °C
Отн. влажност: 51 %
1016 hPa 
Вятърът: променлив със скорост 1.5 м/сек

Пловдив


Измерено преди
443 часа 36 минути
Температура: 24 °C
Усещането е за: 26 °C
Отн. влажност: 44 %
1013 hPa 
Вятърът: северозападен със скорост 4.6 м/сек