Вход
Регистрация

       
България, указател фирми  arrow  Промишленост  arrow  Дървообработване
България, указател фирми  arrow  Други стоки  arrow  Фирми от България / категория Други стоки

Kатегории, в които ще се публикува профила на фирмата:   Промишленост  arrow  Дървообработване  :  Други стоки  arrow  Фирми от България / категория Други стоки
Фирма / организация: Лесотерм ООД
Адрес: 
Град/с.: Благоевград 
Област: Благоевград

Лесотерм ООД, гр. Благоевград.

Лесотерм ООД, гр. Благоевград е българска фирма, която се занимава с добив и продажба на дърва за огрев, дървени въглища, пелети и др.

> Лесотерм ООД, гр. Благоевград. Продукти.

- Дървени въглища - тези въглища, благодарение на технологията, по която са произведени, не отделят вредни вещества при изгарянето си. Имат изключително добра калоричност и трайност на горенето, много по-добра от обичайното. Предлагат се в опаковки от 3 до 20 килограма /в книжни чували. Възможно е да се опаковат и във опаковка на клиента.

- Дървесни пелети - дървесните пелети се получават от пресовани под голямо налягане дървени стърготини, остатък от дървообработването. Пелетите са екологично чисто гориво, неутрални по отношение на въглеродния диоксид (СО2), тъй като се добиват от възобновяеми източници. При горене не отделят черен дим , което ги прави идеални за камини със стъклен отвор. Системите за отопление с пелети са напълно автоматизирани: сами дозират необходимото им количество пелети за изгаряне, а също така имат възможност и за управление от мобилен телефон.
Пелетите са с цилиндрична форма и с размер 6 мм в диаметър и до 30 мм дължина. При пресоването се използва веществото лигнин (естествено лепило, което се съдържа в дървесината) без слепващи добавки. Коефициента на полезно действие (КПД) на отоплителните системи е 85% - 95% ( КПД на камини на дърва е 70% ) и поради качествата си, пелетите изгарят почти напълно – максималното пепелно съдържание е 1.5% - така времето между две поредни зареждания на камината е между два и пет дни. Съдържанието на влага е в границите 8 % - 10 %, а калоричността им е 4300 – 5100 ккал/кг. За сравнение калоричността на дървата за огрев е 3440 ккал/кг.

Пелетите са висококачествени и с доказан ефект. Изпитани са в международно призната, акредитирана лаборатория и са сертифицирани по стандарт DIN 51731. Това е доказателство за висока калоричност, ниско пепелно съдържание и безпроблемно използване от отоплителните системи на пелети.

- Скари за еднократна употреба "Екогрил" - Идеални за всеки излет, пикник и за всеки случай, когато искате да изпечете нещо, но не искате да носите скара, въглища, които са неудобни и нехигиенични. Този вид скара, благодарение на начина, по който е опакована, може да бъде поставена на всякъде без страх, че ще изцапате. За да започнете да печете Ви е необходима само запалка или кибрит. Всичко останало е в скарата. Силно калоричните брикети Ви гарантират изпичането поне на два килограма месо.

> Лесотерм ООД, гр. Благоевград. Пазари.
Компанията е специализирана в този бранш вече над 10 години. За това време успява да изгради успешно сътрудничество с множество гръцки и италиански фирми.

Лесотерм ООД желае да разшири своите пазари в България и в други страни от Европейския съюз.


> Лесотерм ООД, гр. Благоевград. Дървесина.
Дървесните видове, с които работи Лесотерм ООД, са добре приети в Гърция и Италия.

- Дъб - Най-добрата дървесина за дълготраен бавнозагастващ огън и много топлина. Много чист огрев. Благодарение на танин в дъбови дърва, тя изсушава-дълго, отколкото други дървесина. За изгарянето на танин по-висока температура е необходима, която може да бъде постигнато само чрез добре сух материал. В дъб се нуждае от повече кислород, за да горят. Изсушаване период: 2,5 - 3 години. Калории: 2100 kwh / м ³; 4,2 kwh / кг.

- Бук - за тези, които желаят буен пламък и силна топлина веднага. Една от най-предпочитаните дървесини за огрев. Лесно обслужване и съхраняване, висока калоричност. Идеална за камини и печки на дърва. Продължителност на съхнене: около 2 години. Калоричност: 2200 kwh/м³ и 1 м³ /съответства на около 210 л. течно гориво

* Лесотерм ООД, Lesoterm Ltd., Лесо терм ООД, Leso term Ltd., Лесо- терм ООД, Leso-term Ltd Дърва, дърва за огрев, пелети, дърва и продукти за отопление, бук, дъб, други за отопление, произвдители и износители, гр. гр. Благоевград & Област Благоевград.

Фирмата е добавена на: 5/5/2011   Посещения: 28611   Показвания: 38869  
Редактирай  |  Уведомете за неточност в информацията  |  Изпратете визитката/адреса на Ваш приятел  |  Коментари (0) 
Полезно за бизнеса

Бизнеса в категории

Автомобили
Банки, Инвестиции, Финанси, Застраховане
Горива
Други стоки
Електро-домакински уреди
Здраве & Медицина
Имоти & Строителство
Интернет
Компютри & Електроника
Красота & Стил
Култура & Изкуство
Мебели и Обзавеждане
Медии & Реклама
Мода и облекла
Образование & Обучение
Обувки, чанти и аксесоари
Промишленост
Селско стопанство
Спорт
Текстил, платове, прежди
Туризъм & Развлечения
Услуги
Хранителни стоки, вина, алкохол и цигари
Бизнес Календар

<< Май 2020 >>
П В С Ч П С Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Цитат на деня

Който иска да направи нещо, намира средства; който не иска да го направи — намира причини.

Арабска поговорка
Времето

Варна


Измерено преди
564 часа 58 минути
ясно
Температура: 24 °C
Усещането е за: 25 °C
Отн. влажност: 61 %
1011 hPa 
Вятърът: западен със скорост 3.1 м/сек

София


Измерено преди
688 часа 28 минути
ясно
Температура: 26 °C
Усещането е за: 27 °C
Отн. влажност: 51 %
1016 hPa 
Вятърът: променлив със скорост 1.5 м/сек

Пловдив


Измерено преди
587 часа 58 минути
Температура: 24 °C
Усещането е за: 26 °C
Отн. влажност: 44 %
1013 hPa 
Вятърът: северозападен със скорост 4.6 м/сек