Вход
Регистрация

България, указател фирми  arrow  Образование & Обучение  arrow  Училища
       

Сортирайте по:
Име на фирма (профил) ( По азбучен ред (от А до Я) По азбучен ред (от Я до А)) Дата/добавяне ( По дата (започни от старите профили) По дата (започни от новите профили)) Посещения ( По посещаемост (от най-ниска посещаемост до най-висока) По посещаемост (от най-висока посещаемост до най-ниска))
Фирмите са сортирани по: По дата (започни от старите профили)


Страници

Kатегории, в които ще се публикува профила на фирмата:   Образование & Обучение  arrow  Училища
Фирма / организация: Математическа гимназия Д-р Петър Берон - Варна
Адрес:  кв. Чайка
Град/с.: Варна 
Област: Варна
Телефонни номера: 052/ 302 108 - централа  

Математическа гимназия “Д-р Петър Берон” - Варна

Математическа гимназия “Д-р Петър Берон” - Варна е създадена през есента на 1883г. Тя преминава през няколко етапа на развитие, които съответстват на образователните и културни потребности на българското общество. При създаването си училището е обявено за Държавна девическа гимназия с 4 класа. За неин пръв директор е назначен Георги Живков. Пълното си развитие като шестокласна гимназия училището достига през 1893 година. Тогава започва изграждането на сградата на Девическата гимназия. Тя е построена по план на архитект Петко Момчилов в стил “модерен ренесанс”. Десетилетия наред това е най-красивата училищна сграда в България.

До Първата световна война, благодарение на усилията на учители и ученици, както и на варненската културна общественост, гимназията се издига като един от главните просветни центрове в България. През този период в нея се учат две от най-изтъкнатите дами на българската култура - актрисата Адриана Будевска и поетесата Дора Габе .

Политическите промени, настъпили в България след Втората световна война, радикално променят смисъла и стила на обучение, както и характера на гимназията.
През 1945г. на гимназията е дадено името на видния възрожденски деец д-р Петър Берон. В началото на учебната 1963г. е създадена първата математическа паралелка. От учебната 1968/69г. училището се обособява като реална гимназия. В него се осъществява експеримент с нова програма за два профила -математически и хуманитарен. От учебната 1971/72г. гимназията се профилира като математическа с име Втора математическа гимназия “Д-р Петър Берон”. С конкурс по математика са приети първите 240 ученици. Освен задължителните часове по математика, учениците изучават математическа логика, теория на вероятностите, комбинаторика, дискриптивна геометрия, теория на множествата и др. Училището развива разностранни интереси и способности у учениците. Това води до силни изяви и в областта на информатиката, биологията, химията, физиката, литературата. От 1982г. се залага експеримент, чиято главна цел е съкръщаване срока на обучение, за да се даде възможност на най-талантливите ученици за ранно професионално реализиране.

През последните години продължават традиционно силните изяви главно в областта на математиката, информатиката и физиката. Днес Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" - гр. Варна има повече от 20 годишен опит в откриването и обучението на талантливи ученици в областта на математиката и информатиката. Тези заложби на децата започват да се проявяват на около 10-12 годишна възраст.През годините се утвърждава традицията подборът на такива ученици да се извършва докато те са в ІV клас, а обучението им в МГ да започва от V клас. С всяка изминала година технологията за извършване на приема се усъвършенства.

Акценти в обучението и след VII клас - придобиване фундалментални знания по математика, владеене чужд език, програмиране, работа с различен по вид софтуер, знания, които ще ви позволят реализизация във всички сфери на живота.

Контакти
.......................................................................................
Директор
Павлин Панов Петков
тел. 052/ 302 106

Помощник директори
Сашка Томова Миланова
Евгения Цонева Михайлова
Диан Димитров Даскалов
тел. 052/ 302 107

Математическа гимназия, гр. Варна кв. "Чайка"
Уебсайт: www.mgberon.com

Фирмата е добавена на: 9/4/2006   Посещения: 37859   Показвания: 48709  
Редактирай  |  Уведомете за неточност в информацията  |  Изпратете визитката/адреса на Ваш приятел  |  Коментари (0)

Kатегории, в които ще се публикува профила на фирмата:   Култура & Изкуство  arrow  Музика  :  Образование & Обучение  arrow  Училища
Фирма / организация: НУИ Добри Христов - гр. Варна
Адрес:  ул. Ст. Караджа 34
Град/с.: Варна 
Област: Варна
Телефонни номера: 052/ 620 725  

Национално училище по изкуствата „Добри Христов” е държавно училище към Министерство на културата. Създадено е като музикално училище през 1944 г. с указ № 40 от 6 ноември и е първият държавен музикален институт във Варна. През 1956 г. с указ № 32 на Президиума на Народното събрание училището получава името на бележития музикален педагог, критик, композитор, академик Добри Христов. Училището е наследник на богата музикална история на града: „Институт за музика, пианофорте и френски език” на сестрите Бенда /1899/ и частното музикално училище на Александър Кръстев /1921/. Първата дългогодишна директорка и преподавателка по цигулка е Христина Стоянова /1907-1966/, директор 16 години.
Възпитаници на училището са изтъкнати диригенти, композитори, певци, концертиращи артисти, музиковеди, оркестранти, преподаватели във висши учебни заведения, музикални и балетни педагози,балетни артисти.
Сградата на НУИ „Д. Христов” е паметник на културата, публична държавна собственост на Министерството на културата.
Училището разполага с 3 концертни зали /100, 80, 60 места/, 28 кабинети за индивидуална и специализирана подготовка, 12 класни стаи, компютърен кабинет, 3 кабинета за камерна музика и оркестри, богата библиотека, физкултурен салон и игрище, балетна зала.
Училището е създадено като музикално със специалности - класически музикални инструменти и класическо пеене. От 1990 г. е разкрита нова специалност – класически танц, а от 1992 г.-изобразително изкуство. Поради разнообразието на изкуствата, изучавани в училището през 1997 г. със заповед на министъра на МОН от 23.01. е преобразувано в училище по изкуствата. От 2002 г. са разкрити специалностите от български народни инструменти, а през 2003- българско народно пеене. От януари 2004 г. получава статут на Национално училище по изкуствата, което е първото извънстолично национално училище.
Учениците участват активно в богатия културен календар на Варна, страната и зад граница. Традиция е участието в ММФ ”Варненско лято”, с оркестрите на ОФД - Варна, Шумен, Добрич, в балетните постановки на Варненската опера в изложбените зали в града и в страната. Вече 4 години ученици се изявяват на сцената на „Концертхаус” във Виена. Духовият оркестър е носител на престижни национални и международни награди от конкурси във Франция, Германия и Гърция. Началото на солистичните конкурсни отличия е в 1952 г. До днес ученици на училището са спечелили около 1300 награди от национални и международни конкурси. 22 получават 1-годишни стипендии за дарование, ежегодно има стипендианти на национален фонд „Култура” и на др. фондации.

>>>> http://www.artschool-varna.com <<<<

Фирмата е добавена на: 7/8/2006   Посещения: 51900   Показвания: 163149  
Редактирай  |  Уведомете за неточност в информацията  |  Изпратете визитката/адреса на Ваш приятел  |  Коментари (0)

Kатегории, в които ще се публикува профила на фирмата:   Образование & Обучение  arrow  Училища
Фирма / организация:
Адрес:  кв. Аспарухово (м-ст Вилите)
Град/с.: Варна 
Област: Варна
Телефонни номера: 052/ 370 414  

СОУ Д-р Иван Шишманов, гр. Варна - Средно общообразователно училище за деца с нарушено зрение.

* Училища в гр. Варна

Фирмата е добавена на: 22/9/2006   Посещения: 35212   Показвания: 43639  
Редактирай  |  Уведомете за неточност в информацията  |  Изпратете визитката/адреса на Ваш приятел  |  Коментари (0)

Kатегории, в които ще се публикува профила на фирмата:   Образование & Обучение  arrow  Училища
Фирма / организация: VIII СОУПЧЕ А.С. Пушкин, гр. Варна
Адрес:  ул. Проф. Н. Державин 12
Град/с.: Варна 9000
Област: Варна
Телефонни номера: 052/ 60 96 96, 60 93 35   Факс: 052/ 60 93 35

VIII СОУПЧЕ "А.С.Пушкин"(VIII СОУ с преподаване на чужди езици “Ал. С. Пушкин”), гр. Варна се намира в район “Одесос” на гр. Варна. В тази централна градска зона са съсредоточени управленска, социална, културна, търговска инфраструктури. Техническата инфраструктура /транспорт, комуникации/ е възможно най-добрата.

Училището приема първите си ученици през учебната 1974/1975 година. От самото начало и в годините се развива като училище за европейски езици и култура. През тези години работи в сътрудничество с издателство “Лонгман”, издателство “Колибри”, Британски център и библиотека, Алианс Франсез, Френски културен институт към Посолството на Република Франция в Република България, Консулството на Русия и Консулството на Украйна във Варна, Московска академия на труда и социалните отношения, център “Отворено образование”. Реализира регионални, национални и международни проекти в областта на образователни иновации, гражданско образование, международно сътрудничество. Ежегодно издава и сборник на ученическо творчество “Вдъхновение”.

VIII СОУ с преподаване на чужди езици “Ал. С. Пушкин” е единственото в страната езиково училище от І до ХІІ клас, което работи по пилотен учебен план, даващо стабилно общо и профилирано езиково образование.
-- Общо образование – усвояване от учениците на теоретични познания и практически умения, осигуряващи ценностна система, която гарантира: активна позиция на ученика по отношения на знанията; самостоятелна творческа дейност; готовност за приспособяване към промените в социалните условия; готовност да бъдат носители на традиционните добродетели на българина.
-- Профилирано езиково обучение – формиране на лингвистична, комуникативна и социо-културна компетентност по два чужди езика. Изучаването на трети чужд език цели усвояване на рецептивни умения.

VIII СОУ с преподаване на чужди езици “Ал. С. Пушкин” е училище, в което се осъществява обучение в общуване и сътрудничество за изграждане на практически нагласи и умения в жизнено важните сфери на семейството, училището, работната среда, малката общност, държавата. Обучение в познаването и зачитането на основните човешки права и на законите като принципи на това сътрудничество и съвместно съществуване и като основа на съвременната българска демокрация. Наблягане на личностното и моралното развитие на младия човек, на себепознаването и себеутвърждаването в рамките на взаимодействието с другите хора.

VIII СОУ с преподаване на чужди езици “Ал. С. Пушкин” е база по руски език за Североизточна България и училище, в което функционира български филиал на Център за международно образование “Етносфера” , гр. Москва. Екип квалифицирани преподаватели, които обичат това, което преподават и тези, на които преподават. Квалификацията, възрастовата структура, степента на интегрираност на състава и психолого-педагогическата му мотивираност са подходящи за провеждането на образователен процес с измерима ефективност и резултатност: 3-ма учители – с І ПКС, 22-ма учители – с ІІ ПКС, 1 учител – с ІІІ ПКС, 1 учител – с IV ПКС, 2-ма учители – с V ПКС, 1 учител – с научна степен “доктор”

VIII СОУ с преподаване на чужди езици “Ал. С. Пушкин” застъпва и компютърно обучение – изучаване и използване на компютъра като инструмент за работа, творчество и средство за комуникация с хора от целия свят. Оборудвани са два учебни компютърни кабинета и мултимедиен кабинет. Използва се и пълен Интернет достъп, тясно свързан с технологиите на обучение по останалите предмети и международни проекти. Предметът “Информационни технологии” се изучава като IV-ти профилиращ предмет в гимназиалния етап на обучение.

VIII СОУ с преподаване на чужди езици “Ал. С. Пушкин”. Дипломи, реализация, сертификати - завършилите VІІІ СОУПЧЕ “Ал. С. Пушкин”, гр. Варна получават диплома за завършено средно образование. Учениците, които завършват обучение с І-ви профилиращ предмет френски език, имат възможност за получаване на международен диплом за владеене на френски език, издаван от Френския културен институт към Посолството на Република Франция в Република България. Профилиращата рускоезикова подготовка осигурява възможността учениците да продължат образованието си без изпит по езика в Московската академия на труда и социалните отношения. В училището се провеждат изпити за получаване на международен сертификат за ниво на владеене на руски език. Значителен процент от учениците се явяват на изпити и получават международен сертификат за равнище на владеене на английски и руски езици. Училището издава свидетелства за приравнителен изпит по чужд език.

* 8 СОУ, VIII СОУПЧЕ "А.С.Пушкин" гр. Варна, 8мо СОУ А.С. Пушкин - Варна, Руско училище, Руското училище, Руска гимназия, Руската гимназия
** Официален уебсайт - www.8souvarna.com

Фирмата е добавена на: 16/2/2007   Посещения: 41005   Показвания: 56026  
Редактирай  |  Уведомете за неточност в информацията  |  Изпратете визитката/адреса на Ваш приятел  |  Коментари (0)

Kатегории, в които ще се публикува профила на фирмата:   Образование & Обучение  arrow  Училища  :  Образование & Обучение  arrow  Курсове
Фирма / организация: Никанор ООД
Адрес:  ул. Александър Дякович 45, етаж 5, офис 39 (Бизнес сграда)
Град/с.: Варна 9000
Област: Варна
Телефонни номера: 052/ 69 75 76, 088/762 47 96   Факс: 052/ 69 75 76

Профилът на Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение Никанор по смисъла на чл. 26, ал. 1, т. 5 от ЗНП е чуждоезиков с първи чужд език – английски. Профилиращите предмети са: английски език, втори чужд език и български език и литература. Кандидата има право да избира изучавания втори чужд език между немски, испански, френски или руски език.

Часовете за свободноизбираема подготовка (4 часа седмично) се разпределят между български език и литература, английски език, втори чужд език и информационни технологии.

Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение Никанор предлага:
1. Академична подготовка.
2. Организиране и провеждане на учебно-възпитателен процес съгласно учебния план за всички редовни учебни, специализирани занятия и интерактивни занимания, одобрен от Министерството на образованието и науката.
3. Интензивно чуждоезиково обучение /по английски и втори чужд език/ съобразно европейските стандарти в обучението - 5 езикови равнища съгласно общата европейска рамка /А1, А2, В1, В2,С1/.
4. Подготовка за изпитите TOEFL, SAT, Cambridge Certificate и др.
5. Компютърно обучение със съвременни технологии.
6. Възможност за допълнителни курсове за придобиване на трета степен на професионална квалификация в сферата на туризма след 10 клас.
7. Цялостно информационно обслужване за родителите и ученика по време на обучението.

Фирмата е добавена на: 26/6/2008   Посещения: 40215   Показвания: 51510  
Редактирай  |  Уведомете за неточност в информацията  |  Изпратете визитката/адреса на Ваш приятел  |  Коментари (0)

Kатегории, в които ще се публикува профила на фирмата:   Образование & Обучение  arrow  Училища
Фирма / организация: Варненска частна IT Гимназия Антоан дьо Сент-Екзюпери
Адрес:  жк. Чайка (до бл. 19)
Град/с.: Варна 
Област: Варна
Телефонни номера: 052/ 300 514   Факс: 052/ 302 924

Частна профилирана гимназия по информационни технологии и обществени комуникации Антоан дьо Сент-Екзюпери. Предлага прием след завършен седми или осми клас.

Предлага съвременно, модерно и адекватно на изискванията на технологичното развитие на обществото, обучение. Качествена общообразователна подготовка с профилиращи предмети: английски и немски език, информатика и информационни технологии.

Приоритетни подходи са: Личностен - отчитащ индивидуалните възможности и амбиции на всеки ученик. Диференциран - работа в малки групи. Работа в екип.

Международни стандарти:
В края на VІІІ клас учениците придобиват знания за полагане на изпити за сертификатни нива по английски език: First Certificate на University of Cambridge, след завършване на Х клас - за ниво Advanced, а в ХІ и ХІІ клас се подготвят за ниво TOEFL. Подготовката по немски език предоставя възможност за достигане до ниво MITTELSTUFE на Гьоте Институт. По този начин перспективата за реализация в престижни международни университети е постижима.

Обучението по информатика и информационни технологии е изпреварващо спрямо държавните стандарти с възможност за придобиване на дипломи на Microsoft и Cisco Academy.

Преподавателският екип е млад и амбициозен, намиращ баланс между традиционните и иновационни методи на обучение. Основна форма на обучение - диалог, като се дават шансове за собствено проучване и интерпретиране на вълнуващи учениците теми. В учебния процес участват и университетски преподаватели. Ежегодно гостуват учители - чужденци.

Към гимназията са създадени:
- Център за професионално обучение с Лицензия № 200712448 от НАПОО, с предмет на дейност: Извършване и удостоверяване на степен на професионална квалификация, съгл. чл. 12, т. 1, 2 и 6 и в сътветствие с чл. 49а, ал. 1 от ЗПОО. Той предлага обучение по осем компютърни и две икономически специалности: „Компютърна анимация”, „Компютърна графика”, „Програмно осигуряване”, „Системно програмиране”, „Компютърни мрежи”, „Икономика и мениджмънт” и др.
- Microsoft IT Academy в две сертификатни нива - Microsoft Office Specialist и Microsoft Office Expert.

За улеснение на родителите учреждението предлага безплатно медицинско обслужване, консултации с психолог и логопед, денонощна охрана, собствен транспорт.

Необходими документи за кандидатстване:
- Удостоверение за завършен VІІ с минимален успех - много добър
- Формуляр за кандидатстване
- Две препоръки от хора, които най-добре познават личностните качества и постиженията на ученика
- Формуляр: Начално интервю - попълва се от родителите
- Формуляр: Заявление - попълва се от ученика
- Примерен Тест1: кандидат гимназист - общообразователен тест върху учебното съдържание за VII клас
- Примерен Тест2: кандидат гимназист - тест по англисйки език ниво Intermediate
- Приравнителен Изпит: приравнителен тест по английски език за кандидат-гимназисти след VIII клас

Фирмата е добавена на: 18/10/2008   Посещения: 28165   Показвания: 39115  
Редактирай  |  Уведомете за неточност в информацията  |  Изпратете визитката/адреса на Ваш приятел  |  Коментари (0)Страници
Образование & Обучение; Училища;


 
Полезно за бизнеса

Бизнеса в категории

Автомобили
Банки, Инвестиции, Финанси, Застраховане
Горива
Други стоки
Електро-домакински уреди
Здраве & Медицина
Имоти & Строителство
Интернет
Компютри & Електроника
Красота & Стил
Култура & Изкуство
Мебели и Обзавеждане
Медии & Реклама
Мода и облекла
Образование & Обучение
Обувки, чанти и аксесоари
Промишленост
Селско стопанство
Спорт
Текстил, платове, прежди
Туризъм & Развлечения
Услуги
Хранителни стоки, вина, алкохол и цигари
Бизнес Календар

<< Април 2024 >>
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30