Вход
Регистрация

България, указател фирми  arrow  Горива  arrow  Производители на горива
       


Kатегории, в които ще се публикува профила на фирмата:   Промишленост  arrow  Химическа промишленост  :  Горива  arrow  Производители на горива
Фирма / организация: Лукойл Нефтохим Бургас АД
Адрес: 
Град/с.: Бургас 8014
Област: Бургас
Телефонни номера: 05511/ 20 06   Факс: 05511/ 55 55

Лукойл Нефтохим Бургас АД е най-големият нефтопреработващ комбинат на Балканския полуостров. Той произвежда горива, нефтохимикали и полимери отговарящи на водещите световни стандарти.

Лукойл Нефтохим Бургас АД е основен доставчик на течни горива, нефтохимикали и полимери на българския пазар. Комбинатът е сред водещите доставчици на тези продукти не само в Балканския регион, но и в Европа и САЩ.

Лукойл Нефтохим Бургас АД .На 12 октомври 1999 г. Лукойл купува 58% от акциите на Нефтохим срещу 101 млн. долара. В началото на 2000 г. Агенцията за чуждестранни инвестиции обяви приватизационната сделка за Сделка на 1999 година.

В резултат на направените от Компанията значителни инвестиции в цялостното реновиране и модернизиране, както и въвеждането на най-съвременен мениджмънт,
Лукойл Нефтохим Бургас АД днес е модерна рафинерия, работеща в съответствие с водещите световни стандарти в нефтопреработката и екологията.

Лукойл Нефтохим Бургас АД. От 2002 г. рафинерията преминава изцяло към производство на безоловни бензини и на дизелово гориво с намалено съдържание на сяра. Това става преди предвидения в правителствената програма срок - 2004 г., след който в България трябва да се произвеждат и продават само безоловни бензини и дизелово гориво с ниско съдържание на сяра.

Лукойл Нефтохим Бургас АД. От 01.01.2009 г., съгласно изискванията на Европейския съюз, Лукойл Нефтохим Бургас АД преминава към производство на автомобилни бензини и дизелово гориво за българския пазар по европейския стандарт за качество на горивата Евро-5.

Лукойл Нефтохим Бургас АД успешно адаптира своите производствени мощности за постигане на изискванията, заложени в европейските директиви. В момента автомобилните бензини и дизеловото гориво, които се продават в бензиностанциите на Лукойл, в пласментно-снабдителните бази или се закупуват директно от
Лукойл Нефтохим Бургас АД, отговарят изцяло на този стандарт. От 23 май 2000 г. Лукойл Нефтохим Бургас АД работи изцяло и със собствена електроенергия.

* Фирма Лукойл Нефтохим Бургас АД, Нефтохим Бургас, Lukoil Neftochim Burgas, Lucoil, рафинерии, горива, нефтохимикали и полимери, гориво, бензин, дизелово гориво, производители на горива, бензини и дизелово гориво, бензин, бензини, дизелово гориво, дизелови горива, течни горива, нефтохимикали, полимери, химическа промишленост, фирми гр. Бургас & Област Бургас.

Фирмата е добавена на: 23/3/2010   Посещения: 16400   Показвания: 33242  
Редактирай  |  Уведомете за неточност в информацията  |  Изпратете визитката/адреса на Ваш приятел  |  Коментари (0)Горива; Производители на горива;


 
Полезно за бизнеса

Бизнеса в категории

Автомобили
Банки, Инвестиции, Финанси, Застраховане
Горива
Други стоки
Електро-домакински уреди
Здраве & Медицина
Имоти & Строителство
Интернет
Компютри & Електроника
Красота & Стил
Култура & Изкуство
Мебели и Обзавеждане
Медии & Реклама
Мода и облекла
Образование & Обучение
Обувки, чанти и аксесоари
Промишленост
Селско стопанство
Спорт
Текстил, платове, прежди
Туризъм & Развлечения
Услуги
Хранителни стоки, вина, алкохол и цигари
Бизнес Календар

<< Юни 2024 >>
П В С Ч П С Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30