Вход
Регистрация

България, указател фирми  arrow  Селско стопанство  arrow  Коневъдство
       


Kатегории, в които ще се публикува профила на фирмата:   Спорт  arrow  Спортни стоки  arrow  Екипировка  :  Спорт  arrow  Спортни клубове  arrow  Коне & езда  :  Селско стопанство  arrow  Коневъдство
Фирма / организация: Ездови клуб Силвена спорт
Адрес:  (Хиподрум Русе)
Град/с.: Русе 
Област: Русе
Телефонни номера: 089/ 789 16 30  

Сдружение "Ездови клуб- Силвена спорт" е създадено през август 2002 г. То е приемник на регистрирания през 1995 г. "Клуб по конен спорт Кентавър".

Сдружение "Ездови клуб- Силвена спорт" е създадено през август 2002 г. То е приемник на регистрирания през 1995 г. "Клуб по конен спорт Кентавър".

Учредители на клуба са Красимир Искъров и Илиян Искъров. Целите на това сдружение са свързани със създаването на условия за масово практикуване на конен спорт, организиране и участие в състезания, както в град Русе, така и в страната и чужбина. Всеки, който иска да се докосне до тези прекрасни животни, независимо от възрастта, е добре дошъл.

От края на 2006 година клубът разполага с инструктор за обучение в езда за различни нива. На разположение на всички желаещи да се обучават са предоставени няколко прекрасни животни. В клуба се обучават млади коне и млади състезатели до различно ниво на подготовка.

Kлубът приемa kоне на пансион с договор за определен период от време.

Клубът разполага със собствен транспорт и каравана за два коня,камион за три и лицензиран шофьор за транспорт на коне.

От края на 2008г клуба има още една голяма придобивка - въртележка за 6 коня.В повечето от водещите конеферми и клубове в света въртележката е нещо задължителнo.

Тя е повече от нужна, както като помощник на ездачите в клуба, така и като фактор за постепенното и правилно развитие на конете и в посока на натоварване и в посока на изграждане на техните характери.

> Сдружение ,,Ездови клуб Силвена спорт" има няколко основни цели.
Първата от тях е популяризирането на конния спорт в страната и спечелването на много ПРИЯТЕЛИ както за самия спорт така и за клуба.
Втората е привличането на интереса на децата и техните родители към този така красив спорт чрез програма МЛАД КОНЕВЪД и програма ИСКАМ ШАРЕНО КОНЧЕ.
Третата основна цел е развитието на източнобългарската порода коне. За подобряване на екстериора, мускулатурата и характера на този кон решаваща роля ще влияе внимателния подбор на конете използвани за разплод.

Те са от няколкото най-добри световно признати породи развъждани в Германия и Европа, доказали своите качества – Холщайнер, Хановер,Олденбург, Вестфалец,Чистокръвен английски кон и др. Клубът разполага с няколко прекрасни кобили за майки, които се заплождат основно с такива жребци.

> Коне

> Коневъдство
Жребците подбирани за коневъдството в клуба първоначално бяха от най-доказаните и утвърдени линии в страната.Впоследствие на втория етап подбрахме доказани жребци в Европа и света,а през следващите години ще се прицелим и в ТОП 1% от най-добрите на света!!!

> Коне в спорта

> Програми

ЗАЕДНО НАГОРЕ - Смисъла на настоящата програма е давайки кобили за спорт/коневъдство да намери една взаимопомощ в по-малките клубове които нямат достатъчно спортни коне,а имат желаещи да се занимават със конен спорт/коневъдство.Срещу това те поемат грижите по отглеждане на заплодена кобила и на нейното родено конче за уговорен период от време.

ИСКАМ ШАРЕНО КОНЧЕ - 0т средата на 2010г СЕК Силвена спорт стартира нова инициатива ИСКАМ ШАРЕНО КОНЧЕ!Всеки желаещ да притежава шарено конче може да получи този шанс само срещу отглежданато на още едно конче за клуба - на принципа на програмата МЛАД КОНЕВЪД. Първото конче е за кандидата, а второто за клуба.

ПРОГРАМА МЛАД КОНЕВЪД - С цел популяризиране и развитие на породата източнобългарски кон стартираме една програма целяща навлизането на конете в живота на младите хора и контакт с магията наречена КОНЕ. Те ще получават ценни съвети и знания на сайта на клуба, които ще им помогнат да станат собственици на някои от най-елитните коне в страната и да станат съпричастни на техните изяви в национални и международни турнири, а по опитните от тях ще могат и сами да ги представят

Фирмата е добавена на: 17/10/2012   Посещения: 11181   Показвания: 36950  
Редактирай  |  Уведомете за неточност в информацията  |  Изпратете визитката/адреса на Ваш приятел  |  Коментари (0)Селско стопанство; Коневъдство;


 
Полезно за бизнеса

Бизнеса в категории

Автомобили
Банки, Инвестиции, Финанси, Застраховане
Горива
Други стоки
Електро-домакински уреди
Здраве & Медицина
Имоти & Строителство
Интернет
Компютри & Електроника
Красота & Стил
Култура & Изкуство
Мебели и Обзавеждане
Медии & Реклама
Мода и облекла
Образование & Обучение
Обувки, чанти и аксесоари
Промишленост
Селско стопанство
Спорт
Текстил, платове, прежди
Туризъм & Развлечения
Услуги
Хранителни стоки, вина, алкохол и цигари
Бизнес Календар

<< Декември 2021 >>
П В С Ч П С Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31