Вход
Регистрация

       
България, указател фирми  arrow  Имоти & Строителство  arrow  Строителни материали  arrow  Цимент, пясък, чакъл
България, указател фирми  arrow  Промишленост  arrow  Суровини и материали

Kатегории, в които ще се публикува профила на фирмата:   Имоти & Строителство  arrow  Строителни материали  arrow  Цимент, пясък, чакъл  :  Промишленост  arrow  Суровини и материали
Фирма / организация: Девня Цимент АД
Адрес:  п.з. Индустриална зона
Град/с.: Девня 9160
Област: Варна

Девня Цимент АД. Производител на цименти, специални цименти, свързващи вещества, сухи смеси и др.

Италчементи Груп навлиза на българския пазар през 1998 г. със закупуването на Девня Цимент – завод, с производствени мощности и годишен капацитет от около 2 милиона тона, разположен до Варна, най-голямото пристанище в страната.
В началото на 1999 г. Италчементи Груп става собственик и на Вулкан Цимент – завод с производствен капацитет от около 500 хиляди тона годишно, разположен до Димитровград.

Днес Италчементи Груп е най-големият производител на цимент в България, с годишен производствен капацитет от 2.5 милиона тона. Освен това, Групировката осигурява над 500 директни работни места, както и около 1 500 индиректни – подизпълнители, работещи на територията на заводите.

Италчементи Груп определя България като един от ключовите пазари за бъдещо развитие и инвестиции и поради тази причина възнамерява да увеличи и утвърди присъствието си в страната. Досега, компанията е инвестирала над 400 милиона лева в България, с което се нарежда сред най-големите чуждестранни инвеститори в страната. Това включва както придобиването на съществуващите производствени мощности, така и значителни инвестиции вложени в модернизирането на заводите, подобряване на стандартите за качество и намаляване въздействието върху околната среда.

В съответствие с ангажимента на Италчементи Груп по отношение на Устойчивото Развитие, компанията е поставила Грижата за Околната Среда и Безопасността в центъра на своите управленски политики и корпоративна култура. През последните години Девня Цимент и Вулкан Цимент са направили значителни инвестиции с цел подобряване на производството и намaляване въздействието върху околната среда.

Новият проект на Италчементи Груп, на стойност над 500 милиона лева, предвижда реконструкция на инсталациите в Девня Цимент, а именно подмяна на пещите за производство по мокър способ с производствена линия, използваща сухия способ. Новият завод ще има годишен капацитет над 3 милиона тона цимент и се предвижда да стартира дейността си през 2012 година.

Посредством този проект Италчементи Груп ще въведе в завода в Девня най-добрите налични технологии в циментопроизводството. Това ще повиши индустриалните стандарти и стандартите за безопасност на завода. Така ще бъде потвърден и поетият ангажимент за Устойчиво Развитие по отношение на опазването на околната среда и социалната отговорност.

Компаниите на Италчементи Груп в България предлагат на своите клиенти единадесет типа цимент, хидравлични свързващи вещества за пътища и сухи смеси Маестро, групирани в следните категории:

Портланд цименти
Сулфатоустойчиви цименти
Специални цименти
Хидравлични свързващи вещества за пътища
Сухи смеси МАЕСТРО
Във всяка сфера от нашата дейност, компанията Ви предоставя детайлна информация организирана по основните типове продукти.

Девня Цимент прилага строго определени процедури за контрол, които обхващат всеки отделен етап от произведствения процес, гарантирайки качеството на предлаганите продукти и услуги.

* Девня Цимент АД. Производител на цимент, специален цимент, свързващо вещество за пътища, суха строителна смес, смес и др., фирми, комапнии Девня & Област Варна & България.

Фирмата е добавена на: 24/11/2010   Посещения: 34022   Показвания: 50605  
Редактирай  |  Уведомете за неточност в информацията  |  Изпратете визитката/адреса на Ваш приятел  |  Коментари (0) 
Полезно за бизнеса

Бизнеса в категории

Автомобили
Банки, Инвестиции, Финанси, Застраховане
Горива
Други стоки
Електро-домакински уреди
Здраве & Медицина
Имоти & Строителство
Интернет
Компютри & Електроника
Красота & Стил
Култура & Изкуство
Мебели и Обзавеждане
Медии & Реклама
Мода и облекла
Образование & Обучение
Обувки, чанти и аксесоари
Промишленост
Селско стопанство
Спорт
Текстил, платове, прежди
Туризъм & Развлечения
Услуги
Хранителни стоки, вина, алкохол и цигари
Бизнес Календар

<< Март 2023 >>
П В С Ч П С Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Цитат на деня

Колкото повече, толкова повече!

Мечо Пух
Времето

Варна


Измерено преди
451 часа 50 минути
ясно
Температура: 24 °C
Усещането е за: 25 °C
Отн. влажност: 61 %
1011 hPa 
Вятърът: западен със скорост 3.1 м/сек

София


Измерено преди
527 часа 20 минути
ясно
Температура: 26 °C
Усещането е за: 27 °C
Отн. влажност: 51 %
1016 hPa 
Вятърът: променлив със скорост 1.5 м/сек

Пловдив


Измерено преди
474 часа 50 минути
Температура: 24 °C
Усещането е за: 26 °C
Отн. влажност: 44 %
1013 hPa 
Вятърът: северозападен със скорост 4.6 м/сек