Вход
Регистрация

       
България, указател фирми  arrow  Промишленост  arrow  Суровини и материали

Kатегории, в които ще се публикува профила на фирмата:   Промишленост  arrow  Суровини и материали
Фирма / организация: Мина Черно Море - Бургас ЕАД
Адрес:  (Рудник Черно море - 2)
Град/с.: Бургас 
Област: Бургас
Телефонни номера: 056/ 813 722  

Мина Черно Море - Бургас ЕАД. Добив на богат асортимент от кафяви въглища.

Мина Черно Море - Бургас ЕАД е единствената мина в Южна България и произвежда богат асортимент от кафяви въглища.

Черноморското находище за кафяви въглища има доста широки граници - от Ахелой до Бургаски минерални бани, около Каблешково, до Поморие и Керамична фабрика. В това находище е имало вече няколко подземни рудника. Последните закрити са Ахелой и Сейменлийски. Сега работи само Черно море-2. Той е близо до Летището и пътя за Каблешково в периметър от 10 км.

Черноморското находище има няколко пласта и рудниците са развити по икономически ефективните пластове - тези, които при добив биха помогнали да се възвърнат капиталовложенията. Защото изграждането им е скъпо. Един линеен метър подземна галерия е от порядъка на хиляди лева. В Черно море-2 има около 20 км галерии. Инвестициите в капиталното строителство /галерии/ в рудник Черно море-2 са направени за години напред, след което ще трябва да се правят и много други капиталовложения.

Мина Черно Море - Бургас ЕАД. Дейност.
Годишно дружеството произвежда 300 хил. тона, които не се изнасят, а остават изцяло за потребление на територията на страната. От тях 80% са за ТЕЦ, 10 % за индустриални предприятия, а останалите 10 % са за стоков фонд. Мината произвежда 40 % от въглищата у нас по подземен начин.

Мина Черно Море - Бургас ЕАД. Оборудване.
Мина Черно море - Бургас внедри нов модерен добивен комплекс, който подобри и значително повишава производството. Нововъведението е 100% механизирано, обезопасява и улеснява работата на миньорите според европейските и световни стандарти. Старите и тромави техники за добив на въглища са напълно премахнати. В следствие модернизацията вече не се използват дървени рамки за превоз на въглищата.

Мина Черно Море - Бургас ЕАД. Екология.
Закритите подземни рудници нанасят най-малко екологични щети върху околната среда. "Черно море-2" е на дълбочина от 250 до 320 метра под морското ниво, което е от порядъка на 370-380 метра до кота нула на рудника.

Мина Черно море - Бургас води изключително социално отговорна политика и e изградила система за мониторинг и контрол върху производствената си дейност. Целта е да се избегне каквото и да е въздействие с отрицателни последици върху екологията и околната среда.

Дружеството работи по специално утвърдена и съгласувана с компетентните държавни институции Програма за привеждане дейността на мината в съответствие с нормативната уредба по околна среда и изискванията на ЕС.

Мина Черно Море - Бургас ЕАД. Членства.
Компанията членува в Българската минно-геоложка камара и през последните години е неколкократно награждавана за постигнати високи резултати в отрасъл Въгледобив.

Мина Черно Море - Бургас ЕАД. История.
Още през далечната 1907г. мината получава концесия с название Черно море и е собственост на командитно дружество Минов & Долапчиев. От 1908г. до 1911г. се провеждат първите примитивни добивни работи, прекратени поради започналата Балканска война и възстановени едва след Първата световна война 1918г.

През 1999г. Мина Черно море е вкарана в списък за ликвидация. Днес не само, че не е ликвидирана, но и е единствената печеливша подземна мина за въглища в България.

Големите успехи и едновековните традиции в дейността на Мина Черно море са един уникален пример за печелившо българско предприятие, преживяло историческите превратности и доказващо, че в България може да съществува икономически просперитет основан върху класическите български качества на трудолюбие и интелигентност.

* Мина Черно Море - Бургас ЕАД, Mina Cherno More Bourgas, Mina Cherno More Burgas, въгледобив, въгледобивни предприятия, Мини Черно море, кафеви въглища, кафяви въглища, минни предприятия, фирми & комапнии, Поморие & Област Бургас.

Фирмата е добавена на: 16/12/2010   Посещения: 21269   Показвания: 25369  
Редактирай  |  Уведомете за неточност в информацията  |  Изпратете визитката/адреса на Ваш приятел  |  Коментари (0) 
Полезно за бизнеса

Бизнеса в категории

Автомобили
Банки, Инвестиции, Финанси, Застраховане
Горива
Други стоки
Електро-домакински уреди
Здраве & Медицина
Имоти & Строителство
Интернет
Компютри & Електроника
Красота & Стил
Култура & Изкуство
Мебели и Обзавеждане
Медии & Реклама
Мода и облекла
Образование & Обучение
Обувки, чанти и аксесоари
Промишленост
Селско стопанство
Спорт
Текстил, платове, прежди
Туризъм & Развлечения
Услуги
Хранителни стоки, вина, алкохол и цигари
Бизнес Календар

<< Декември 2018 >>
П В С Ч П С Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
 
Цитат на деня

Опасно е да си искрен ..., освен ако не си и глупав.

Джордж Бърнард Шоу
Времето

Варна


Измерено преди
232 часа 29 минути
ясно
Температура: 24 °C
Усещането е за: 25 °C
Отн. влажност: 61 %
1011 hPa 
Вятърът: западен със скорост 3.1 м/сек

София


Измерено преди
355 часа 59 минути
ясно
Температура: 26 °C
Усещането е за: 27 °C
Отн. влажност: 51 %
1016 hPa 
Вятърът: променлив със скорост 1.5 м/сек

Пловдив


Измерено преди
255 часа 29 минути
Температура: 24 °C
Усещането е за: 26 °C
Отн. влажност: 44 %
1013 hPa 
Вятърът: северозападен със скорост 4.6 м/сек