Вход
Регистрация

       
България, указател фирми  arrow  Текстил, платове, прежди  arrow  Платове
България, указател фирми  arrow  Текстил, платове, прежди  arrow  Прежди
България, указател фирми  arrow  Текстил, платове, прежди  arrow  Шивашки материали
България, указател фирми  arrow  Промишленост  arrow  Текстилна промишленост

Kатегории, в които ще се публикува профила на фирмата:   Текстил, платове, прежди  arrow  Платове  :  Текстил, платове, прежди  arrow  Прежди  :  Текстил, платове, прежди  arrow  Шивашки материали  :  Промишленост  arrow  Текстилна промишленост
Фирма / организация: Е.Миролио ЕАД
Адрес:  кв. Индустриален
Град/с.: Сливен 
Област: Сливен
Телефонни номера: 044/ 500 926  

Е.Миролио ЕАД е акционерно дружество със седалище в град Сливен. Фирмата е създадена със 100% чуждестранно участие и представлява собственост на E.Miroglio SA - Luxemburg 67% и Miroglio S.p.A. - Alba, Italy 33%.

Миролио Груп (Miroglio Group) идва в България през 1998 г. и започва да строи завод в Елин Пелин. Фабриката заработва след две години, като в нея са вложени около 40 млн. германски марки. След това италианската компания купува и сливенското предприятие за вълнени платове Слитекс. В съседство е изградена още една фабрика - за полиестерни тъкани. През 2003 г. концернът придобива още едно предприятие - предачница Букет в Нова Загора. Следващата текстилна фабрика, която е за предене и багрене, е построена през 2007 г. в Ямбол.

Миролио (Miroglio) е една от най-големите италиански компании за текстил и облекло, решава да инвестира в България в средата на 90-те години. Основните фактори са близостта на пазарите, относително ниските цени, и наличните технически умения. Един от основните проекти е компания за вълнен текстил, която тръгвайки от историческия Слитекс да се превърне в лидер в производството на дамски и мъжки вълнени платове както и при вълнената прежда за плетене.

Този резултат е постигнат и днес Е. Миролио EАД е пример в областта на вълнения текстил, технологиите, креативността и обслужването. Компанията чрез холдинг Е.Миролио ЕАД Люксембург е собственост на г-н Едоардо Миролио, който я купува от семейната компания. Тя се състои от 7 производствени единици в градовете Сливен, Ямбол и Свищов.

След поредица от вливания и разделяния днес петте завода са групирани в три дружества. Двете фабрики са във фамилната Миролио България. Собственост на италианската група е и Миролио Нова Загора. Един от членовете на фамилията - Едоардо Миролио, чрез своята фирма Е. Миролио притежава големия текстилен завод в Сливен и предачницата в Ямбол, както и завода за коприна Свилоза Ярн - Свищов. В предприятията работят около 2500 служители.

> Фирма Е.Миролио ЕАД включва следните фабрики:
-> Фабрика в Сливен - шест цеха:
- Багрилен - боядисване на влакна и платове
- Камгарена предачница
- Щрайхгарна предачница
- Тъкачен
- Апертура
- Плетачен - за трикотажни платове

-> Фабрика в Свищов:
- Фабрика за предене на влакна от вискоза Свилоза Ярн ЕООД

-> Фабрика в Ямбол - Фабрика за предене и багрене, която включва:
- Вълнена предачница
- Памучна предачница - произвежда се главно вискоза и акрил
- Пресукване
- Багрилен цех за прежди

Е.Миролио ЕАД произвежда около 15 млн. кг. прежда, 7 млн. метра вълнени тъкани и 13 млн. метра плетени тъкани. Оборотът през 2007 година възлиза на 130 млн. евро

> Едоардо Миролио работи в света на текстила с 2 търговски организации:
- Миролио Лана - предлага платове на най – добрите производители в модната индустрия с винаги актуални колекции за дамско и мъжко облекло.
- Е.Миролио - предлага прежди на най- добрите компании за плетиво с ненадминато обслужване и новости.

> Е.Миролио ЕАД. Фабрики
-> MIROGLIO LANA - oлицетворение на ангажимента, който г-н Едоардо Миролио винаги е имал да инвестира своето ноу–хау и творчески ресурси в разнообразяване и развитие на нови продукти с цел утвърждаването на лидерска позиция в модната индустрия. Този обширен проект отразява насоките на философията на Едоардо Миролио, насочена към индустриална вертикализация и използване на нови технологии за постигане на оптимална стандартизация на производството, и задоволяване на изискванията на съвременния пазар като качество, отговарящо на цената, креативност и обслужване.

Заводът за вълна се състои от 5 цеха – щрайхгарна предачница, камгарна предачница, тъкачница, бояджийница и апретура – разположени върху обща повърхност 73,000 кв. метра.

Там се произвеждат щрайхгарни и камгарни платове от чиста вълна и смеси с вълна , памук, 100% лен, смеси вискоза полиестер. Следвайки фирмената философия за използване на най-модерните технологии всички производствени инсталации , са били заменени с най-напредналите текстилни технологии предлагани на пазара. Актуалният производствен капацитет е приблизително 7 милиона метра плат на година. Производството е с вертикална структура , със съоръжения за:
- багрене на плат, прежда, бобини, влакно и лента
- щрайхгарно преденe
- камгарно предене
- МИРОЛИО ЛАНА разполага с рингове Компакт - нова технология за предене, една от водещите в тази област
- тъкане , с възможност за бързо производство на малки мострени количества, използвайки сновила Сузуки
- апретиране на плат, използвайки метода Bielia за камгарни платове и метода Прато за щрайхгарни платове. Всички единици работят с непрекъснат цикъл, което гарантира високо качество и кратки производствени срокове.
Компанията е сертифицирана за качество по системата ISO 9001 и всички продукти отговарят на екологичните стандарти OEKOTEX

-> E. MIROGLIO - Ямбол
Гордостта на Е.Миролио ЕАД е производственото предприятие в Ямбол, което със своите 75 000 кв м халета се нарежда сред най-големите и модерни европейски текстилни промишлени предприятия.
В предприятието е разположен предачен цех за прежди от вълнен тип, разполагащ с 10 780 вретена, които предат със средна дебелина на преждата 28 Номер Метричен Nм, достигайки до годишно производство от 3,5 милиона кг прежда; в близост до предачния цех е разположен отдел за пресукване с годишен капацитет от 4 милиона кг, една предачница за прежди от памучен тип , разполагаща със 17 280 вретена с възможност за годишно производство от 2,5 милиона кг със средна дебелина 30 Номер Английски Nе.
Непосредствено до двата предачни цеха се намира багрилен цех за прежда , сред най- модерните в Европа, съоръжен с двойна напълно автоматизирана роботизирана линия за багрене на бобини, както от памучен така и от вълнен тип.
Монтирана е и линия за багрене на гранки, която произвежда багрена чиста висококачествена вълна и багрени прежди обогатени с еластан, като процеса се управлява директно от една багрилна кухня от най- модерен тип, давайки възможност за евентуално производство при пълен капацитет, което би могло да достигне до 35 тона готова прежда на ден.

-> SVILOSA YARN
Заводът за производство на вискоза работи от 1976 година. Той е единственият производител в България на вискозна прежда rayon за текстилната промишленост и за плетачниците.

Неговия производствен капацитет е 3 000 тона годишно със средна дебелина на преждата 140 den. Суровината за производство на вискоза е целулоза, обработена със сяра, с дълго влакно. Производството има сертификати по стандарт ISO 9001 на Loyd’s Register Quality Assurance.

Свилоза Ярн ЕООД произвежда вискоза - сурово оптично бяло, цветно и матово, предназначена главно за производството на облекло, завеси и тапети за жилища. Вискозата е регистрирана с търговската марка SVILOTEX. Фирмата, която предлага този продукт, от години е ориентирана към износ най-вече в Европа, Средния и Далечния Изток. С постоянният стремеж да се отговори на все по–големите екологични изисквания и изисквания за качество, произведената вискоза е сертифицирана по OKO – TEX Standart 100. Следвайки принципа за директния контакт с Клиентите, за да задоволи изискванията им по отношение на качество и обслужване, фирмата предлага широка гама от продукти. Броят на нишките може да е различен в зависимост от поръчката на клиента. Цветната вискоза се предлага в голямо разнообразие от цветове, от Dtex 167/40 до Dtex 1 000 - по заявка на клиента, а за дебелина Dtex 167/40 и Dtex330/64 - винаги има налични на склад (stock service) 56 цвята. Опаковките са големи бобини с тегло, не по-малко от 1 750 гр/всяка; 8 бр. бобини в кашони с размери 20х40х60 , общо тегло около 14 -15 кг.;

С цел да се адаптиране към пазара и клиентите да имат по-голям избор, от известно време се предлага т.нар. stock service от широка гама прежди пресукани по вътък или по основа . Качествата на вискозата, наше производство, са много близки до тези на естествените влакна. Ето защо вискозата е предпочитана за производството на артикули 100 % изкуствена коприна и при комбинация с други влакна. В лабораторията се разработва
вискоза, багрена на маса с flame retardant , която ще даде възможност качествата на вискозата да се използват и при обзавеждането на офиси и ще е алтернатива на полиестера.

> Продукти.
Камгарни вълнени прежди за кръглоплетачни машини и тъкане - 100 % вълна и смес, с благородни, синтетични и изкуствени влакна. 100 % вискоза и смес - памучно рингово предене, единочки и пресукани , с естествени и синтетични влакна. 100% вискоза , непрекъснато предене, сурови и багрени на маса. Камгарни прежди от чиста вълна и смес. Класически и ефектни прежди от памук, вискоза , смес с високо качествени влакна , прежди с еластан. Всички продукти се предлагат сурови или багрени на прежда. Голямо разнообразие от прежди на склад.

> E.Miroglio Filati - Колекцията от прежди за горен трикотаж Едоардо Миролио черпи вдъхновение от италианската креативност и опит в този сектор. Колекцията представя камгарни прежди в огромна цветова гама на склад, произведени от най-фините австралийски и новозенландски вълнени ленти и представящи множество дебелини прежди в състави – чиста вълна екстрафайн и файн мерино или смесени с благородни материали като коприна, кашмир, алпака, ангора, или пък в комбинация с вискоза или синтетични влакна. Колекцията допълват ефектни и еластични прежди. Производството е локализирано в сърцето на древна Европа, за да бъде от една страна близко до огромната част от производители на горен трикотаж в Европа и за да гарантира бързина и гъвкавост на обслужването, черпейки от директния контакт с производителите верния усет за пазара, основна движеща сила в традицията на семейство Миролио.

> E.Miroglio Yarn - От десетилетния опит на семейство Миролио в областта на памучните и вълнени предачници се ражда Е.Миролио Ярн, колекция, предназначена да служи, на тъкачници и кръглоплетачи, на производители на вълнени платове и на производители на ефектни прежди. В тази линия се преплитат всички предимства на Е.Миролио ЕАД, които предлагат една богата гама от памучни и щапелно вискозни прежди и всичките техни комбинации с коприна, вълна, кашмир, лен в огромна палитра от цветове на склад, както с нормален сук, така и във версия креп. Колекцията предлага и втора гама от вълнени камгарни прежди, както чисти като състав, така и в комбинация с полиестер, както конвенционално пресукани, така и във версиите сиро и кореспан на склад, багрени на влакно.

> Raumer
Марката РАУМЕР е историческа марка, представител на италианската традиция в областта на трикотажа за нуждите на конфекцията от високо качество. В Колекцията на Е.Миролио ЕАД са групирани всички камгарни класически прежди от вълнени смеси и чиста вълна, като разполага с широка гама продукти на разположение в Ямбол и в италианското багрилно предприятие във Вале ди Пазубио, където се намира и административното седалище на Едоардо Миролио. Всички продукти се окачествяват по най- високите стандарти на ISO 9001 и притежават Сертификати Woolmark, за да може да се даде на клиента по-голяма сигурност и по-добро обслужване в един моден младежки контекст със запазване на традицията

> Svilosa Yarn - вискоза - сурово оптично бяло, цветно и матово, предназначена главно за производството на облекло, завеси и тапети за жилища. Вискозата е регистрирана с търговската марка SVILOTEX. Произведената вискоза е сертифицирана по OKO – TEX Standart 100. Предлагат се широка гама от продукти. Броят на нишките може да е различен в зависимост от поръчката на клиента. Цветната вискоза се предлага в голямо разнообразие от цветове, от Dtex 167/40 до Dtex 1 000 - по заявка на клиента, а за дебелина Dtex 167/40 и Dtex330/64 - винаги има налични на склад (stock service) 56 цвята. Опаковките са големи бобини с тегло, не по-малко от 1 750 гр/всяка; 8 бр. бобини в кашони с размери 20х40х60 , общо тегло около 14 -15 кг.

Е. Миролио АД притежава дялове и в други компании в България, занимаващи се със земеделие и недвижимо имущество.
- Винарска изба Едоардо Миролио ЕООД
- Световeният търговски център София – ИНТЕРПРЕД с участие от 70 % от дружеството.
- други

* Е. Миролио АД, прежди, вискоза, платове, прежда, плат, Миролио Груп, Miroglio Group, фирма Е.Миролио АД E.Miroglio Yarn, текстилна промишленост & България.

Фирмата е добавена на: 26/10/2010   Посещения: 73271   Показвания: 90766  
Редактирай  |  Уведомете за неточност в информацията  |  Изпратете визитката/адреса на Ваш приятел  |  Коментари (0) 
Полезно за бизнеса

Бизнеса в категории

Автомобили
Банки, Инвестиции, Финанси, Застраховане
Горива
Други стоки
Електро-домакински уреди
Здраве & Медицина
Имоти & Строителство
Интернет
Компютри & Електроника
Красота & Стил
Култура & Изкуство
Мебели и Обзавеждане
Медии & Реклама
Мода и облекла
Образование & Обучение
Обувки, чанти и аксесоари
Промишленост
Селско стопанство
Спорт
Текстил, платове, прежди
Туризъм & Развлечения
Услуги
Хранителни стоки, вина, алкохол и цигари
Бизнес Календар

<< Декември 2019 >>
П В С Ч П С Н
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
 
Цитат на деня

Такава е човешката природа - ощетеният понася нещастието си по-лесно, ако знае, че и останалите страдат.

Артър Хейли
Времето

Варна


Измерено преди
269 часа 37 минути
ясно
Температура: 24 °C
Усещането е за: 25 °C
Отн. влажност: 61 %
1011 hPa 
Вятърът: западен със скорост 3.1 м/сек

София


Измерено преди
393 часа 7 минути
ясно
Температура: 26 °C
Усещането е за: 27 °C
Отн. влажност: 51 %
1016 hPa 
Вятърът: променлив със скорост 1.5 м/сек

Пловдив


Измерено преди
292 часа 37 минути
Температура: 24 °C
Усещането е за: 26 °C
Отн. влажност: 44 %
1013 hPa 
Вятърът: северозападен със скорост 4.6 м/сек